blog

Drie goede redenen om een ​​rolstoeltoegankelijk voertuig te kopen

Mobiliteit is een van de belangrijkste dingen in het dagelijks leven, vooral voor rolstoelgebruikers. Naar eigen wens naar buiten kunnen geeft zeker een gevoel van bevrijding, of het nu gewoon op pad is of om te winkelen. Momenteel kunnen veel rolstoelgebruikers korte afstanden in hun gemeenschap in een rolstoel afleggen, maar verdere ritten kunnen moeilijker zijn. Dit is de reden waarom rolstoeltoegankelijke voertuigen of WAV’s zijn gemaakt. Ze zorgen ervoor dat mensen in een rolstoel snel en gemakkelijk kunnen komen waar ze willen, met maximaal comfort. Er zijn een aantal goede redenen om een ​​van de vele beschikbare voertuigen voor gehandicapten te kiezen, en dat wetende, zijn hier drie van de beste.

WAV’s zijn redelijk (en kunnen vaak ook gratis zijn)

Een rolstoeltoegankelijk voertuig is meestal een van de meest bevrijdende toevoegingen aan het dagelijkse leven van een rolstoelgebruiker, maar het kan onaangenaam zijn als het duur is. Gelukkig worden veel gehandicapte voertuigen verkocht tegen een realistische prijs, en in sommige gevallen kunnen ze volledig gratis of met een aanzienlijke korting worden verkregen. De State Specialized Vehicle Scheme is een methode waarmee rolstoelgebruikers WAV kunnen verkrijgen ondanks dat hun financiering dit niet toestaat. Deze regeling evalueert de situatie van individuen en kan een volledige of gedeeltelijke waarde van de auto opleveren. Ze zorgen zelfs voor een gloednieuwe auto zodra het leasecontract afloopt, zodat de eigenaar zich nooit zorgen hoeft te maken over de onderhoudskosten die normaal gesproken gepaard gaan met langdurig autogebruik.

Wheelchair Transportation | Health Care Associates & Community Care Givers

WAV-bestanden zijn speciaal ontworpen voor rolstoelgebruikers.

Welk bedrijf u ook kiest, alle rolstoelvoertuigen zijn speciaal ontworpen om comfortabel en toegankelijk te zijn voor mensen in een rolstoel. Van vierpuntsrolstoelbevestigingen tot automatische op- en afritten, alles is bekeken vanuit het perspectief van een rolstoelgebruiker. Hierdoor is een rolstoel in vergelijking met standaard straatauto’s snel te monteren, prettig in het verkeer en biedt hij veel ruimte. Sommige WAV’s zijn zelfs zo ontworpen dat de rolstoelgebruiker ernaar uitkijkt om volop van het uitzicht vanuit de voorruit te genieten. Het helpt mensen met zeeziekte en geeft ze ook dezelfde uitstraling als de chauffeur, wat op zich al bevrijdend is.

Geniet van persoonlijke vrijheid en autonomie

Misschien wel het grootste voordeel en de grootste reden om een ​ rolstoelauto aan te schaffen, is misschien wel de vrijheid die het biedt. Of het nu om, of een andere fabrikant gaat, ze bieden bijna allemaal een ongeëvenaarde vrijheid en keuze voor rolstoelgebruikers. Ze worden soms “facilitators” genoemd omdat ze rolstoelgebruikers meer keuzevrijheid geven, of het nu gaat om winkelen of reizen door het land. Ze kunnen het dagelijkse leven van mensen in een rolstoel tien keer beter maken, en dat is waarschijnlijk de beste publiciteit en ondersteuning die ze kunnen krijgen.

Leave a Reply

Your email address will not be published.