Hoe gebruikte auto’s kopen? Een definitieve gids om een uitstekende gebruikte auto te kopen zonder te veel te betalen

Voordat we deze veelgestelde vraag beantwoorden, moet u even nadenken over wat beter voor u is. Het is duidelijk dat je 2 opties hebt; een gloednieuwe auto of een gebruikte auto. Het is een bekend feit dat u bij het kopen van een gloednieuwe auto wat geld kunt verliezen, omdat de prijs van de gloednieuwe auto wordt afgeschreven zodra u die nieuwe auto koopt, maar door een gebruikte auto te kopen, kunt u die waardevermindering vermijden .

Met een grote selectie gebruikte auto’s is er tegenwoordig geen grotere waarde dan het kopen van een gebruikte auto. Het is echter ook het grootste risico, vooral als je geen idee hebt wat je moet doen om de beste deal te krijgen zonder opgelicht te worden door de gewetenloze mensen die klaar staan ​​om je te bedriegen. Daarom wordt het ten zeerste aanbevolen dat u zich bewapent met al het benodigde onderzoek en het verzamelen van de meest mogelijke informatie over de specifieke gebruikte auto die u wilt kopen.

Het kopen van een gebruikt voertuig is een grote uitdaging, vooral als je geen idee hebt van de auto die je gaat kopen, dus het wordt ten zeerste aanbevolen dat je de tijd neemt om de benodigde informatie en onderzoek via internet te verzamelen om jezelf te wapenen voordat je naar de strijd van het kopen van gebruikte auto’s. Om de valkuilen van het kopen van gebruikte auto’s te vermijden, doe je onderzoek online en via meerdere dealers en gebruikte auto-partijen.

Volgens mijn onderzoek zijn er eenvoudige, maar krachtige stappen waarmee je de gebruikte auto kunt kopen die je nodig hebt. Lees ze aandachtig en stel je voor dat je ze tijdens het lezen doet om ze snel te onthouden en om ze effectief in het echte leven te kunnen implementeren om de beste deal te krijgen als nooit tevoren.

Overweeg de voordelen van het kopen van een gebruikte auto

Volgens de experts van Kelly Blue Book: “In drie jaar tijd kan een gloednieuwe auto met maar liefst 73 procent van zijn waarde afschrijven. In het beste geval behoudt hij na drie jaar slechts 62 procent van zijn waarde. Dat is een groot voordeel om een ​​gebruikte auto te kopen.”. Daarom, waarom zou u geld weggooien met het kopen van een gloednieuwe auto, terwijl u een kwalitatief hoogstaand en recent model gebruikte auto kunt krijgen.

Hier zijn enkele andere goede redenen die u aanmoedigen om dat te doen:

Bekwame kopers van gebruikte auto’s kunnen grotere deals verkennen.

Gecertificeerde gebruikte auto’s worden tegenwoordig op grote schaal verkocht, zoals gecertificeerde tweedehands auto’s die u met een gerust hart kunt kopen omdat ze grondig zijn geïnspecteerd en gedekt door garanties.

Gebruikte auto’s zijn nu betrouwbaarder dan ooit tevoren.

Gebruikte auto’s van 1 tot 3 jaar oud vallen over het algemeen nog onder de fabrieksgarantie.

U kunt de historie van de gebruikte auto vinden met behulp van het VIN (Vehicle Identification Number) van de auto en met behulp van het voertuighistorierapport. En u kunt dat rapport eenvoudig krijgen van CARFAX of Autocheck.

Online kunt u de veiligheidsbeoordelingen en crashtests voor bijna elke gebruikte auto bekijken.
Stel een budget in voor je aankoop

Vervolgens moet u overwegen hoe u de auto financiert voordat u gaat winkelen. Gebruik online tools om je daarbij te helpen en maak een financieel plan dat past bij jouw budget. Experts van edmunds.com zeggen: “Zorg ervoor dat uw maandelijkse betaling niet hoger is dan 20 procent van uw salaris”. Het is essentieel om te zien hoeveel uw specifieke auto werkelijk kost. Tools zoals True Market Value (TMV), True Cost to Own (TCO) op edmunds.com en websites zoals kbb.com helpen je daarbij.

Door de betaalbaarheidscalculator en andere online calculators te gebruiken, kunt u bepalen hoeveel u als maandelijkse betaling kunt betalen. Bepaal hoeveel u als aanbetaling voor de auto kunt betalen als u een autolening gaat afsluiten. Het is belangrijk om te beseffen dat u niet alleen de autoprijs betaalt, maar dat u ook rekening moet houden met de andere kosten van het bezit van een voertuig, zoals verzekeringstarieven, verlengde garanties, onderhoud en brandstofkosten.

Er zijn twee manieren om een ​​gebruikte auto te kopen; of u betaalt contant of u sluit een lening af. Een lening aangaan om een ​​auto te kopen wordt ook wel de auto financieren genoemd. U kunt uw gebruikte auto financieren via een bank, online geldschieter, kredietvereniging of een dealer. Het wordt ten zeerste aanbevolen dat u financiert via de eerste drie, met name bank- en online geldschieters.

Kies de juiste gebruikte auto

Het kopen van gebruikte auto’s is tegenwoordig erg populair geworden, dus u vindt een grote selectie automodellen om uit te kiezen. Zoek op T.V, tijdschriften, internet of bij tweedehands autodealers. Raadpleeg vrienden of familieleden. Tegenwoordig is internet het meest waardevolle hulpmiddel geworden. U kunt de grote selectie van verschillende automodellen en prijzen onderzoeken.

Maak een lijst van verschillende gebruikte automodellen waarin u geïnteresseerd bent en beperk uw lijst tot 3 of 4 auto’s. Voordat u uw lijst met favoriete auto’s maakt en naar de dealer of particuliere partij gaat om te kopen, onderzoekt u de auto en verzamelt u zoveel mogelijk informatie over de auto om uzelf te wapenen met alle benodigde kennis die u geld bespaart en ervoor zorgt dat u de grote deal zonder opgelicht te worden.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *