blog

Hoofdtelefoongids – Verschillende ontwerpen en akkoorden begrijpen

Het kopen van een koptelefoon kan een verwarrende beslissing zijn met zoveel opties om uit te kiezen, laat staan ​​begrip. Als je nieuwsgierig bent naar enkele van de gebruikte termen of wat elk type doet, lees dan verder.

Hieronder bespreken we het belangrijkste ontwerp van de hoofdtelefoon en de code-informatie, maar eerst zijn er twee dingen die we moeten noemen om het volgende beter te begrijpen: Ten eerste is de afdichting van hoofdtelefoons belangrijk voor de manier waarop ze klinken, aangezien luchtdruk een grote rol speelt in de manier waarop we horen. Ten tweede zijn koptelefoons op het meest basale niveau verkrijgbaar in twee ontwerpen: open en gesloten. Wat dit in wezen betekent, is dat de hoofdtelefoon van buitenaf is afgesloten of geventileerd is om lucht (en geluid) vrij te laten passeren.

open versus open gesloten ontwerp

Open hoofdtelefoonontwerpen worden over het algemeen beschreven als “natuurlijk” klinkend, maar ze kunnen nadelen hebben. Alles wat er in de kamer om je heen gebeurt, zal interfereren met je muziek. Dit kan soms handig zijn, maar het is vaak een belemmering waardoor u het volume hoger moet zetten. Muziek lekt ook gemakkelijk en kan een afleiding zijn voor de mensen om je heen als je omgeving stil is.

Gesloten hoofdtelefoons daarentegen bieden een veel intiemere luisterervaring en produceren bijna geen geluid voor de mensen om je heen. Een nadeel in vergelijking met het open ontwerp is dat de bas doffer kan zijn of dat bepaalde andere geluidskenmerken overdreven prominent kunnen zijn.

Belangrijkste soorten hoofdtelefoons

oortelefoon

Dit is een van de meest voorkomende hoofdtelefoons op de massamarkt, voornamelijk vanwege hun draagbaarheid. Lichtgewicht, gemakkelijk op te bergen en past goed in het oor. Oortelefoons zijn goedkoop en gemakkelijk te vinden in elke winkel die elektronica verkoopt.

Zo klein zijn kan kosten met zich meebrengen. Het nadeel van de oordopjes is hun gebrek aan drivergrootte en isolatie om een ​​hoogwaardige luisterervaring te bieden. De modellen verschillen enigszins in grootte en vorm om dit dilemma te verhelpen, maar uiteindelijk doen ze dat wel.

Oorschelpen/op het oor

Het ontwerp van de oorschelp is het andere meest voorkomende type hoofdtelefoon. De vele koptelefoons in achter-het-hoofdstijl die je ziet, zijn daar een goed voorbeeld van. Het is groter dan de oordopjes en werkt door in je oor te zitten in plaats van in je oor. Dit grotere ontwerp zorgt voor een breder geluidsbereik en een betere belastbaarheid, maar mist nog steeds veel afdichting tussen het oor en de hoofdtelefoon. Het resultaat is een verlies van detail en bas in vergelijking met andere typen. Desalniettemin is dit ontwerp goedkoop, gemakkelijk te vinden en nog steeds erg draagbaar. Typische prijspunten voor dit type: $ 15-50.

Supra Oraal

De Supra auditieve hoofdtelefoons zijn nog steeds groter in hun oorschelpontwerp. Ze zitten op het oor en werken weer, maar bedekken het hele oor en zorgen voor een betere afdichting met contactdruk (gemaakt door de hoofdband). Deze druk kan soms oncomfortabel zijn bij lange luistersessies.

Dit ontwerp verbetert het algehele bereik en detail van de oorschelpen, maar maakt ze minder draagbaar. Deze zijn meestal omvangrijk en zwaar, maar lichter dan de omhullende ontwerpen die we zo dadelijk zullen bespreken. Kortom, dit soort koptelefoons proberen het midden te spelen tussen de oorschelpen en koptelefoons van volledige grootte. Maar zelfs in een gesloten ontwerp lekt de Supra Hearing Headphones geluid.

Circum Aural

Dit zijn full-size koptelefoons en zijn moeilijk mee te nemen. Dit zijn meestal de zwaarste en omvangrijkste soorten hoofdtelefoons, maar ze hebben wel enkele voordelen.

Ze zijn over het algemeen comfortabeler omdat de kussentjes zich om de oren wikkelen. Deze methode levert naast kanaalfoons ook de best mogelijke afdichting op, waardoor een ideaal dynamisch bereik ontstaat. Koptelefoons van dit formaat hebben vaak grote drivers om efficiënter en zonder vervorming om te gaan met meer stroom. Grootte heeft ook een positief effect op het bereik.

Door het open ontwerp kan de muziek nog steeds naar buiten lekken of de stemming naar binnen brengen, maar het gebied tussen de driver en het oor profiteert nog steeds van afdichting. De gesloten orale Koptelefoon.eu is in die zin ideaal, ze zijn bijna stil voor iedereen in de buurt en blokkeren veel geluid van buitenaf. De bouwkwaliteit en prijs weerspiegelen deze niche, aangezien mensen die deze hoofdtelefoons kopen vaak audiofielen zijn.

Canalphones of In-Ear Monitors (IEM’s)

Dit zijn de nieuwste hoofdtelefoons die de kloof tussen draagbaarheid en geluidskwaliteit willen overbruggen. Het is zo klein als een oordopje en past in het oor, maar in tegenstelling tot oordopjes gaat het als een oordopje de gehoorgang in.

Leave a Reply

Your email address will not be published.